Continuă postarea zilnică a unei cărţi electronice. Nu uitaţi să vizitaţi în fiecare zi blogul! 🙂 Fișierele nu se află pe serverul unde este găzduit site-ul. Precizez că nu am absolut nimic de câștigat din "rostogolirea" acestor cărți. Aplic principiul: de la lume adunate și-napoi la lume date.
Pentru a citi cărţi electronice aveţi nevoie de o tabletă sau un e-book reader.
Mergem mai departe la o altă carte a lui Jules Verne: Uimitoarele peripeții ale jupânului Antifer.
Uimitoarele peripeții ale jupânului Antifer (în franceză Mirifiques Aventures de maître Antifer) este un roman scris de Jules Verne în 1892. El a fost publicat în foileton în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 15 decembrie 1894, apoi în volum pe 26 noiembrie același an.
1831: Bogatul egiptean Kamylk-Pașa își ascunde comorile în stânca unei insule necunoscute, pentru a le feri de lăcomia familiei sale.
1862: La Saint-Malo, Pierre Antifer, un breton impulsiv, citește un document lăsat de tatăl său, în care acesta vorbește despre Kamylk-Pașa, căruia i-a salvat cândva viața. Documentul menționează latitudinea insulei comorii, longitudinea urmând a-i fi comunicată lui Antifer cu altă ocazie. Nepotul său, Juhel, nu se gândește decât la apropiata căsătorie cu Énogate și se teme de consecințele unei posibile călătorii. Notarul Ben-Omar, supravegheat de Saouk - ultimul moștenitor al pașei - sosește la Saint-Malo pentru a-i comunica jupânului Antifer longitudinea așteptată. Acesta pornește în călătorie împreună cu prietenul său, Gildas Trégomain, și cu bietul Juhel, a cărui căsătorie este amânată.
Insula se situează în golful Oman, iar acolo călătorii descoperă un nou document, care indică o nouă longitudine și care face referire la un bancher maltez în posesia căruia se află o latitudine. După ce îl iau cu ei și pe bancherul Zambuco, călătorii pornesc spre un loc precis de pe coasta africană, unde dau peste un nou document, cu o nouă longitudine și numele unui nou pretendent, care se găsește în Scoția. La Edinburgh, reverendul Tyrcomel refuză să furnizeze latitudinea care să conducă la comoară, dar Saouk o descoperă tatuată pe trupul lui, însă nu poate profita de ea, sfârșind într-o închisoare englezească.
Antifer ajunge în Spitzberg, unde dau peste a treia insulă și peste un document șters în mare parte, făcând imposibilă localizarea amplasamentului definitiv al comorii. Bolnav și deprimat, revine la Saint-Malo și îi permite lui Juhel să se căsătorească în sfârșit cu Énogate. Involuntar, tânăra soție îi furnizează soțului ei cheia enigmei, locația comorii fiind descoperită în largul Siciliei. Din păcate, insula este una vulcanică și, după ce a ieșit din mare în 1831, s-a scufundat ulterior la loc. Lecuit defintiv de visele sale de opulență, Antifer ajunge să se amuze de aventura lor nereușită, spre marea ușurare a familiei.
Fișierul în format .mobi se află mai jos:
Dă-ți cu părerea