Iată că au trecut 7 luni de când a apărut Digi Storage şi am scris prima dată despre acest serviciu de stocare în nori oferit de RCS & RDS.
Un drum nu prea lung, dar cu modificări majore a platformei de stocare cloud. Digi Storage a plecat de la o idee simplă: să ofere alternativă viabilă pentru România la monştrii consacraţi Google Drive sau One Drive (de Dropbox nu mai pomenesc, că a rămas cu nişte spaţii de stocare infime, comparat cu ceilalţi). Şi a reuşit: viteze foarte bune plus servicii suplimentare şi aplicaţii adiţionale.
De la maxim 150 GB cât oferea acum 7 luni, astăzi Digi Storage vine cu capacităţi de până la 300 GB la superpreţuri (de exemplu, 300 GB costă 15 lei/lună, cu promisiunea fermă din partea echipei Digi Storage că, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor apărea şi pachete de 1 TB pentru persoane fizice (pentru a convinge lumea, trebuie ca, pe lângă viteza de necontestat, să fie oferite şi la un preţ bun - Google Drive oferă 1 TB la 10$).
Nu trebuie să uităm şi integrarea excepţională cu alte servicii similare: Google Drive, Dropbox şi One Drive. Pot fi copiate fişiere şi foldere în ambele direcţii: Digi Cloud <--> aplicaţia integrată. Este, de asemenea, singura soluţie cloud storage care permite conectarea prin ftp.
Dacă la început, în primele săptămâni de funcţionare, aplicaţia Digi Storage funcţiona cu erori grave (în special cea pentru desktop PC), astăzi, după multe luni de folosire, pot să spun că sunt pe deplin mulţumit de felul cum "se mişcă". Este remarcarcabilă şi existenţa aplicaţiei pentru Linux, în condiţiile în care marele Google Drive nu are, după mulţi ani de la lansare, aplicaţie oficială.
Astăzi, 6 noiembrie, Digi Storage şi-a schimbat înfăţişarea, nouă interfaţă web fiind mai rapidă, cu un aspect vizual îmbunătăţit şi permite introducerea mai uşoară a unor noi funcţionalităţi ulterioare.
În acelaşi timp cu noua interfaţă, s-au mai introdus următoarele funcţii noi:
- thumbnail-uri diferite în funcţie de tipul fişierului (pdf, imagine, video...);
- mecanismul de recuperare al fişierelor şterse este îmbunătăţit prin apariţia unui Recycle Bin în bara de sus;
- galeria de poze este îmbunătăţită, se pot face acum operaţii de ştergere, partajare, descărcare direct de pe poza care se vizualizeaza în full-screen;
- căsuţa de caătare din bara de sus e redimensionată corespunzator pentru a nu mai aparea suprapuneri cu numele utilizatorului atunci când acesta e lung.
Neapărat trebuie să menţionez că aplicaţia pentru Android permite vizualizarea clipurilor video direct cu playerul instalat (eu folosesc VLC pentru Android).
În acelaşi context, devoltatorii anunţă că se lucrează intens la integrarea unui player audio şi a unuia video în aplicaţiile de mobil, astfel încât melodiile să poată fi redate direct din aplicaţia Digi Storage - cam cum e Deezer sau Google Play Music acum. Cine va mai folosi altceva când va fi disponibilă noua aplicaţie? Eu sigur nu!
Tot astăzi a fost introdusă în magazinul Google Play şi aplicaţia Digi Storage SIM Backup, care permite posibilitatea salvării datele utilizatorilor - contacte şi mesaje, atâr de pe SIM cât şi de pe telefon - direct în contul DigiStorage, precum şi posibilitatea de a recupera aceste date şi a le importa înapoi în telefon.
Mai este anunţaţă o aplicaţie care va fi lansată în viitorul apropiat: Digi Storage RecordBox, care permite înregistrarea şi redarea de notiţe audio direct în/din Digi Storage.
Plus multe alte promisiuni "de bine" care sunt anunţate că vor fi implementate...
Nu rămâne decât ca RCS & RDS să-şi dea silinţa să menţină şi să îmbunătăţească permanent serviciile oferite.
Bogdan Vaida (Mortu) a zis
Îmi păstrez părerea: La cât de des primeşte update-uri o să ştie să îţi facă şi de mâncare 🙂
Bobses a zis
Corect. 🙂 Privim cu incredere spre viitorul Digi Storage. 😉