De ce ne iubim telefoanele cu Android? Simplu: pentru mulţimea de aplicaţii care pot fi instalate.
Atât Google Play, cât şi alte magazine terţe acoperă cerinţa miliardelor de utilizatori oferind milioane de aplicaţii, de divertisment, finanţe, telefonie, aplicaţii de birou şi multe altele.
Google Play, magazinul oficial al Google, oferă, pe lângă enorm de multe aplicaţii free, şi foarte multe care pot costa destul de mult. V-aţi întrebat vreodată dacă există vreo modalitate de a obţine măcar o parte din aceste aplicaţii gratuit, în mod legal? Sună bine, nu? Mai ales că metodele de mai jos nu implică ilegalităţi!
1. Amazon AppStore
Nu, nu este posibilă instalarea Amazon Appstore din Google Play, ci numai descărcând aplicaţia de pe pagina lor.
Despre acest magazin am mai scris aici, aşa că nu voi insista prea mult. Amazon încearcă să-şi fidelizeze utilizatorii oferind, în ficare zi, în mod gratuit, câte o aplicaţie comercială. Zilnic, după ora 10:00 (ora României), este oferită o altă aplicaţie. Eu am beneficiat din plin d eoferta lor şi am luat aplicaţii care costă, poate, sute de dolari.
Normal, vă trebuie cont Amazon. Dacă vă veţi conecta de pe un alt dispozitiv la contul vostru din Amazon AppStore, vă veţi regăsi aplicaţiile achiziţionate în secţiunea Cloud.
Există posibilitatea să primiţi zilnic un reminder despre aplicaţia free a zilei instalând aplicaţia asta.
2. AppGratis
Aplicaţia se găseşte în Google Play şi oferă zilnic câte o aplicaţie gratuită. E adevărat cu nu toate aplicaţiile oferite de ei sunt premium sau la modă, dar sunt gratuite şi nu costă nimic să le încercăm. Sunt dezvoltatori care-şi oferă aplicaţiile prin intermediul AppGratis în mod gratuit sau cu reduceri substanţiale, de până la 90%.
Aplicaţia AppGratis este disponibilă în Google Play. În afară de aplicaţii pentru Android, ei oferă şi aplicaţii pentru iPhone sau iPad.
Aceste aplicaţii sunt gratuite sau la reducere pentru 24 de ore (de obicei).
3. App of the Day-100% Free
Numele spune tot! Această aplicaţie, disponibilă şi ea în Google Play, oferă zilnic câte o aplicaţie comercială în mod gratuit.
Permite, de asemenea, adăugarea sugestiilor pentru aplicaţiile dorite.
Există mai multe aplicaţii similare, dar cele 2 prezentate (AppGratis şi App of the Day-100% Free) sunt cele care au cel mai mare rating.
4. Aptoide
Aptoide este un magazin independent de aplicaţii pentru Android care nu găzduieşte aplicaţiile proprii, ci pe cele ale dezvoltatorilor. Permite dezvoltatorilor de aplicaţii pentru Android, dar şi utilizatorilor, să-şi creeze magazine separate folosind platforma lor.
Puteţi descărca aplicaţiile încărcate de alţi utilizatori/dezvoltatori în magazinele lor. Există o serie de măsuri de securitate pentru a separa aplicaţiile curate de malware. Uitaţi-vă întotdeauna după semnul "TRUSTED" înainte de a descărca, pentru a fi siguri că ceea ce instalaţi nu este infectat.
În Aptoide se găsesc aplicaţii la preţ redus sau aplicaţii comerciale oferite în mod gratuit. Nu uitatţi, pentru a putea instala din Aptoide trebuie să setaţi în telefon/tabletă că permiteţi instalarea din surse necunoscute.
5. Politica de returnare a Google Play
Google permite returnarea aplicaţiilor şi, implicit, refinanţarea banilor plătiţi în maxim 48 de ore. Este mai mult decât suficient pentru a încerca orice aplicaţie şi de a decide dacă merită să daţi banii pe ea.
Chiar dacă nu este o modalitate de a obţine aplicaţii gratuite, este o facilitate de a încerca aplicaţii despre care aţi citit sau auzit.
Cel mai bun lucru la metodele prezentate mai sus este faptul că nu se recuge la piraterie, putând descărca şi folosi aplicaţiile dorite în mod legal.
Dă-ți cu părerea