Îl știți pe Kim, da? E cel care avea site-ul de stocare fișiere Megaupload (închid de FBI, Kim fiind acuzat de spălare de bani și fraudă digitală); de vreo 2 ani și-a făcut altul: mega.co.nz, în Noua Zeelandă. Deocamdată funcționează bine și oferă 50 GB gratuit. Dar pentru cât timp? Încă are procese cu statul american, așa că oricând se poate trage heblul. Ca o mică paranteză, vreau să menționez că pentru români cel mai bun spațiu de stocare în cloud este Digi Storage de la RCS & RDS: ieftin și cu viteze supersonice.
Dar acest articol e despre altceva: celebrul Kim vrea să-și facă un internet al său, mai sigur și departe de supravegherea autorităților.
MegaNet se va baza pe puterea de procesare neutilizată a laptop-urilor și smartphone-urilor, precum și pe disponibilitatea posesorilor acestora de a dona lățime de bandă. Altfel spus, cu cât mai mulți oameni vor instala serviciul MegaNet pe device-urile lor, cu atât mai puternic va deveni acest serviciu.
Dacă, de exemplu, 100 de mii de smartphone-uri s-au alăturat noului serviciu, rețeua va avea mai multă capacitate de stocare online, lățime de bandă și putere de calcul decât primele 10 site-uri ale lumii la un loc.
MegaNet nu va funcționa cu IP-uri, ca în internetul clasic, ci va utiliza niște protocoale noi pentru comunicare și schimbul de date, folosind, în același timp, infrastructura fizică a actualei rețele internet.
La început, utilizatorul își va defini propriile restricții: implicit, se va folosi doar puterea de procesare și stocarea disponibilă pe telefon, ulterior existând opțiunea de a dona lățime de bandă; utilizatorii vor avea control complet, necostându-i nimic.
MegaNet va folosi de la Bitcoin metoda de înregistrare a tranzacțiilor, dar în loc de tranzacții se vor stoca noile fișiere care, împreună, vor forma noua rețea.
Kim Dotcom avansează ca perioadde lansare anul 2016, rețeua devenind perfect funcțională în următorii 10 ani, concomitent cu dezvoltarea smartphone-urilor. Kim speră ca, în primul an, să se alăture noii rețele 100 de milioane de utilizatori.
Sursa: stuff.co.nz
sunshine64sm a zis
Da, s-a scris, dar NU apare nimic de vitezele de transfer !!! Eram doar curios. Pentru ca preturile si capacitatea de stocare se pot afla usor si de pe saitul oficial, dar vitezele de acces puteau fi mentionate numai in cazul in care cineva foloseste efectiv un cont Digi. Sau te pomenesti ca e o informatie confidentiala. Sau poate ca e o viteza atit de mica ca le e rusine sa o spuna public. Hmmm, cred ca am cerut prea mult ! Scuze de comentariu...
Bobses a zis
Ce ai, măi? 🙂 De ce-ți ceri scuze? De ce te-ai supărat? 🙂
Credeam că am scris și despre viteza de transfer.
În regulă, am să fac mâine niște screenshot-uri cu viteza de transfer pe Digi Storage. Dar să știi că e în funcție de tipul abonamentului și, bineînțeles, în funcție de calculator - eu sunt mulțumit de viteză.
sunshine64sm a zis
Astept un articol despre stocarea Digi Storage de la RCS & RDS, pentru ca daca tot e "ieftin și cu viteze supersonice" inseamna ca se merita prezentat mai pe larg. Ma refer la preturi si capacitatea de stocare, vitezele de acces la cloud (daca se poate cu capturi de ecran si nu numai simple reclame), alte informatii utile despre acest serviciu de stocare. Cer prea mult ?
Bobses a zis
Parcă am mai scris despre el... Dă o căutare.
Dar voi face o prezentare mai amplă a serviciului, dacă m-ai rugat. 🙂 Sper să reușesc mâine...
Bobses a zis
Cred că e scris suficient despre Digi Storage: http://www.bobses.eu/?s=Digi+Storage