Ceea ce așteptam de mult s-a întâmplat (anticipam deja aici): RCS&RDS a început, de circa 2 săptămâni, furnizarea de energie electrică către populație (abonați persoane fizice). Contractele au început să se semneze în doar 5 orașe (deocamdată): București, Oradea, Timișoara, Iași (editare ulterioară: se pare că Iașul nu e în lista albă pentru DigiEnergy - în loc de Iași a apărut Cluj Napoca) și Constanța.
Digi Energie vinde acum energia produsă în cele câteva parcuri solare pe care le deține RCS&RDS, energie "vărsată" în Sistemul Energetic Național; probabil, vor mai cumpăra de pe piața OPCOM. Contează foarte mult și prețul cu care vor cumpăra această energie.
Visul meu, de a pleca de la cocalarii, hoții și bandiții ăștia de la E.ON, e pe cale să se împlinească! Reamintesc de ce urăsc și detest E.ON-ul (m-au deconectat abuziv și mi-au tocat nervii timp de 1 an jumătate):
Nu cunosc foarte multe lucruri la momentul ăsta despre noul furnizor. Contractul se va semna pe 12 luni. Abonații RCS&RDS care au internet și cablu vor plăti aproximativ 155 lei/MWh (putându-se ajunge și la 145 lei/MWh), iar ceilalți, neabonații la RCS4&RDS, vor plăti 165 MWh.
Aș vrea să văd niște calcule comparative: facturi actuale plătite, de exemplu, la Digi Energy față de E.ON.
Sunt curios cum se va face citirea (va fi activată autocitirea?), dacă vor exista tarife diferențiate zi/noapte, asigurarea service-ului... Din câte am înțeles, vor folosi infrastructura existentă la momentul actual.
Vreau să știu care va fi procedura de transfer în cazul în care semnez cu Digi: cine face notificarea către vechiul furnizor? Va exista o durată de așteptare fără curent electric?
Vreau mai multe informații despre noul serviciu oferit.
Acum, RCS&RDS trebuie să convingă lumea să vină la ei. Să vedem cum va decurge campania de atragere a noilor clienți : vor oferi, din nou, televizoare SMART? 🙂
Oricum, 99,99% voi pleca de la nenorociții de la E.ON. Numai pentru a nu mai da bani pentru bunăstarea retardaților de la E.ON.
Andreea0 a zis
Buna, digienergy nu e singurul furnizor care are o oferta de casnici. Sunt mai multi ca de exemeplu tinmar care e tot furnizor pe toata tara. Intra pe site-ul lor. Citirea se face luna de luna si se da pe o aplicatie. Plus ca iti ofera o diferite beneficii
popa cristian a zis
curentul de la digi va fi distribuit pe vechea retea a celor de la enel? sau au propia retea??
Bobses a zis
Pe vechea rețea - schimbarea furnizorului nu implică și schimbarea infrastructurii.
Gheorghe a zis
Apa,electricitatea,gazele,telefonia fixă şi în curând Poşta Română sunt date pe mâna străinilor.Cu complicitatea javrelor politice,furnizorii se pişă pe noi.
icealinutza a zis
Am citit "povestea" și "aventurile" pe care le-ai avut cu E.ON. Aș fi curios să aflu dacă ti-au explicat ce erau cei "243 lei reprezentând servicii" și dacă ți i-au returnat. Este scandalos ce ai pătimit și ai perfectă dreptate: In România sunt valabile sloganurile "Sunt cetățean european și NU-mi sunt respectate drepturile!", "In România MORI și la propriu și la figurat cu dreptatea în mână!". Dacă ai fi avut fonduri, timp, răbdare și nervi de oțel poate nu ar fi fost rău să angajezi un avocat și să-i acționezi în instanță cerând și daune materiale. Acest tip de nemernici se bazează însă pe faptul că sunt puțini cei care vor alege această ultimă variantă! Spun acest lucru în cunoștință de cauză pentru că am simțit acest lucru pe propria-mi piele cu diferite ocazii și nu am să detailez. Cred că trecerea la alt furnizor de energie electrică este cea mai bună opțiune! Iar dacă cei de la RCS&RDS se vor ține de cuvânt și vor furniza energie electrică mai ieftin decât ce este acum pe piață nu vei avea decât de câștigat. Posibil ca la început să existe câteva sincope până se așează lucrurile însă nu mă îndoiesc că pe termen lung acest lucru va fi benefic. Deasemeni, înainte de a semna noul contract, îți recomand să-l studiezi înainte cu atentie pentru a evita ulterioare surprize neplăcute. In altă ordine de idei este știrea cu privire la scăderea facturii de energie electrică care ba este adevărată, ba nu mai este cum reiese de aici: http://www.economica.net/anre-clarifica-o-lege-pretul-de-distributie-al-energiei-electrice-poate-doar-creste-ce-impact-are-in-facturile-noastre_110925.html#n . Cum adică, ANRE INTERZICE unui furnizor de energie electrică să ieftinească energia furnizată??? Președintele ANRE declară "scăderea facturilor de energie electrică" pe toate canalele media și în fapt face altceva? Este legală această prevedere? Personal sunt bulversat dar aceasta-i Românica!!! 🙂
Bobses a zis
Ăia 243 de lei reprezentau "servicii" de deconectare. 🙂 Adică, după le-am plăit o dată rebranșarea pt. că m-au deconectat abuziv, m-au mai taxat o dată pentru "serviciul" de a fi fost deconectat abuziv, la vreo 8 luni de la deconectarea abuzivă. Au stat ei și s-au gândit, au pus-o de-o comisie și-au hotărât să-mi mai ia niște bani. Te doare mintea, nu altceva...
Până la urmă mi-au dat toți banii înapoi, dar am avut circ cu ei vreun an jumătate - iar cei de la Protecția Consumatorului au recunoscut că n-au mai avut de-a face cu un astfel de caz (e clar că cei care au mai pățit ca mine au stat, au înghițit și-au plătit). Vreau să plec de la ei doar ca să nu le mai dau lor bani.
Da, ar fi trebuit să mă judec cu ei, dar avocații noștri nu sunt ca avocații de afară, care pot cere bani numai după ce câștigă cazul (căci nu ar fi avut cum să piardă).
Așa am citit și eu, că de la 1 ianuarie ar trebui să scadă tarifele la energie. În cazul ăsta, vor scădea și la Digi, nu? Voi aștepta 1 ianuarie să văd ce și cum.
Marius a zis
Singurul lucru pe care l-as aprecia ar fi sa pot sa platesc online factura. Se aprope 2016 si nu pot plati pe o platforma a lor facturile, doar sa vizualizezi. P-astia ii "iubesc" eu... http://www.electricafurnizare.ro/
Bobses a zis
Ei, din punctul ăsta de vedere E.ON e mult înaintea Electrica: plătesc online de vreo 2 ani atât gazul, cât și energia electrică. Mai mult, autocitirea la contorul de gaz o fac tot online.
Nu văd de ce nu s-ar putea plăti online la Digi, din moment ce toate celelalte facturi de la RCS&RDS se plătesc așa.
icealinutza a zis
@Marius: Am contract cu același furnizor de energie electrică pe care îl ai și tu și plătesc de ani buni factura prin internet banking de la ING Bank (internet banking mă costă 3 lei / lună pentru că am, pentru o mai mare siguranță a transferurilor digipas sau token cum îi zic alți). Dacă ai să citești pe versoul facturi ai acolo câteva modalități de plată în conturile lor deschise la diferite bănci sau chiar prin telefon, Vodafone. Dacă ai un card care îți permite plăți online este foarte ușor să le virezi bani! Din iulie 2015, dacă nu mă înșel, la transferul interbancar pentru plăți nu mai plătești comision dar Intereseazăte la banca la care ai card pentru siguranță! 🙂
icealinutza a zis
Scuze: "interesează-te" și nu "intereseazăte"!
icealinutza a zis
@Bobses: nu vreau să fac promovare dar multe răspunsuri la problemele pe care le-am avut le-am găsit pe avocatnet.ro, am uitat să menționez acest lucru. Iar pentru @Marius: cardul pe care îl ai trebuie să-ți permită "online banking" iar dacă este "compatibil" cu ce am zis eu te lămurește banca emitentă! Incercarea moarte n-are așa că fă un drum până la bancă și dacă ai această facilitate (foarte multe bănci o au deja implementată) îți vei putea plăti din fotoliu toate facturile! 🙂
Bobses a zis
Cred că Marius se referea la faptul că nu se poate plăti prin intermediul platformei Electrica, că nu au implementată plata cu cardul, cum are, de exemplu, RCS&RDS sau Orange. Din câte știu, la realizarea unui transfer bancar din contul Internet Banking al oricărei bănci, plătești un anumit comision (de exemplu, la Bancpost este 3,5 lei).
icealinutza a zis
@ Bobses: Cu scuzele de rigoare și din nefericire pentru Marius ai dreptate! Nu știu de ce am rămas eu cu ideea că transferurile interbancare sunt fără comision la toate băncile! 🙁 Personal am un card VISA cu Extra'ROL la ING Bank pe care încasez lunar venituri mai mari de 700 lei și pentru care nu plătesc nimic altceva decât 3 lei / lună pentru că am vrut digipass (dacă optam pentru internet banking cu parola nu mai plăteam nici atât). La extragerile de numerar de la bancomatul lor nu plătesc deasemeni niciun comision cum nu plătesc nici comision de administrare anuală. Facilitățile sunt pentru că încasez lunar veniturile la ei. Incă odată scuze pentru "aberațile" mele!
Bobses a zis
N-ai de ce să-ți ceri scuze. 🙂 Ai spus ce-ai crezut, dar ai revenit după ce te-ai informat. Oricine poate greși.