Mi-a displăcut sintagma "Ne-am luat țara înapoi!" de cum am auzit-o. Era clar că nu aducea nimic bun; singurul scop al lansării sale a fost să inducă în mintea mediocrilor că totul e în ordine și că totul merge bine, pe făgașul normal. M-am bucurat, normal, că a pierdut PSD-ul și Pontălăul, dar votul meu a fost unul contra acestora, nu pentru cel care a câștigat.
Ei nu, zău? Chiar așa? Păi, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, să ne uităm la păpușa Iohannis și s-o comparăm cu păpușa Constantinescu: nu văd mare diferență... Păpușarii sunt aceiași: politicienii și oamenii de afaceri corupți până în măduva oaselor.
Cum e posibil ca păpușa Iohannis să promulge o lege care a mărit nesimțit de mult veniturile și pensiile unei mici categorii de oameni (aka parlamentari și aleși locali corupți, puturoși și nesimțiți), dar să permită amânarea cu 1 an, la presiunea băncilor, aplicarea legii falimentului personal? Nu cred că mai există o țară civilizată în lumea asta largă care să nu aibă o astfel de lege.
Încă o lege amânată tot la presiunea băncilor: legea dării în plată. Să presupunem că Ionescu a făcut un credit pe 25 de ani la bancă să-și cumpere casă, plătește regulat timp de 10 ani, apoi se întâmplă ceva nasol: e dat afară de la slujbă, divorțează, moare cineva drag, etc. Nu mai poate plăti ratele la bancă, banca îi vinde casa pe un preț de nimic (se știe și s-a tot vorbit de cei care au acces la informațiile despre imobilele vândute pe 2 bani de către bănci și ce afaceri mărețe se fac astfel), dar trebuie, în continuare, să plătească ratele la bancă, timp de încă cel puțin 15 ani (cele câteva luni în care n-a putut plăti i-au mărit datoria - penalizări, dobânzi, iar casa vândută nu acoperă decât o foarte mică parte acreditului). Cum e posibil așa ceva? În loc ca banca să vină cu propuneri de reeșalonare (da știu că "există" așa ceva, dar sunt simple povești, căci, în realitate, datoria crește), de amânare, pentru a-i da posibilitatea lui Ionescu să-și revină? Nope, banca îi mai dă și cu securea în cap și-l doboară de tot.
Altfel spus, permiți luarea a 10 piei de pe om tu, păpușă Iohannis a unui așa-zis partid liberal... Pe cine dracu'să mai votezi? Stăm, spectatori inerți, și mergem ca oile la vot ca să le fie bine acelorași oameni...
Reiau îndemnul meu pentru cei care mai pot: PLECAȚI DIN ȚARĂ! Asta ca să nu regretați pe urmă!
Toderel Adrian-Aurel a zis
« PLECAȚI DIN ȚARĂ! Asta ca să nu regretați pe urmă »
Să nu regretăm ce? Că ne-am vîndut viitorul pe un pumn de galbeni? Dacă plecăm toți și rămîn doar ei sclavi sunt destui pe planetă ca să îi importe să lucreze în locul nostru tot pentru ei. Ar trebui să luptăm pentru ce considerăm că ne aparține nouă nu lor.
Bobses a zis
Așa am gândit și eu acum 15-20 de ani: n-a ieșit nimic, tot ei au condus (din diverse partide) și s-au îmbogățit. Iar în România tot șpagă dai în toate părțile, minciuna e la putere, corupția ne înconjoară. Sunt foarte sceptic: lupta nu merită dusă sacrificându-ți viitorul (al tău și al copiilor tăi). Lupta de care spui e inegală: noi cu idealurile, ei cu bani și influență. Nimic nu se va schimba în România - să ne uităm doar la "schimbarea cerută de stradă": adică strada a cerut să-și mărească ei pensiile și veniturile?! Nenorociții...
Dar fiecare face cum crede. Unii învață din experiența altora, alții vor cu tot dinadinsul să se lovească "personal" cu capul de pragul de sus - când se vor trezi, va fi prea târziu.
icealinutza a zis
Eu înțeleg mesajul tău cu "plecarea din țară" însă alții poate că nu! Formularea ideii nu este una ditre cele mai fericite alegeri 🙂 Sora mea a profesat ca medic de familie în Romănia timp de 15 ani. Pentru că nu câstiga corespunzător pregătirii și vremurile nu prevesteau nimic bun, în urmă cu 4 ani a plecat să profeseze ca medic de familie în Franța. Acum câștigă foarte bine, se bucurâ de recunoașterea statutului social pe care îl are și este foarte mulțumită! Imi povestea că viața de medic de familie pe care o are acum nu suferă comparație cu cea avută în România!
Bobses a zis
Bravo ei! A făcut alegerea corectă! Îi doresc succes!
Cât despre mesaj, nu cred că mai poate fi îmbrăcat în haine frumoase. Asta e părerea mea: dacă vrei un viitor pentru tine și copiii tăi, pleci din țară; în caz contrar, rămâi, speri că va fi mai bine, după mulți ani îți dai seama că te-ai înșelat și dorești doar binele copiilor tăi - care se va materialzia tot prin plecarea din țară.
Toderel Adrian-Aurel a zis
E problema ta dacă nu crezi că se poate schimba ceva în Romînia! Pentru că ce crezi e exact ce va fi în lumea ta! Eu îmi păstrez visele și idealurile, sunt încă vii și citînd din clasicul Randi, dacă vrei să se schimbe ceva în lume fii tu primul cel care face schimbarea, care se schimbă! Pentru că dacă, citînd iar din clasici, dacă vrem să se schimbe ceva, nu știm ce dar să se schimbe, însă să rămînă toate ca pînă acum exact așa se va întîmpla, nu se va schimba absolut nimic!
Au fost vremuri mult mai grele și pentru noi și pentru alții și acum o ducem comparativ mai bine! Acum 2000 de ani a fi sclav era ceva normal, nici măcar genii ca Aristotel nu vedeau ceva greșit în asta! Acum 100 de ani spălai hainele cu mîna la rîu sau în covată o zi întreagă pînă te lovea damblaua și îti vedea să urli la lună, acum în 10 minute ai pregătit mașina ai apăsat pe buton după care îți vezi de treabă!
Ce să spun, e greu maică! Aoleo și văleleu! Cu așa viteji belgi cam greu să se schimbe ceva, recunosc!
La sfîrșit, ca să destindem atmosfera un pic cam prea caustică, un strop de fericire cu dedicație pentru toți pesimiștii:
Pentru că dacă moare muzica îți moare sufletul! Să ne trăiască suie paparudeeee!
Bobses a zis
Ești prea optimist. 🙂
Toderel Adrian-Aurel a zis
Prima și cea mai simplă schimbare e exact cea sugerată de mine aici, muzica pentru inimi n-are nevoie de căști și de difuzoare! Cu ea în cap înoți împotriva oceanului de mizerie care se revarsă din toate direcțiile peste noi la fel de bine și în romînica și oriunde altundeva în lume. Cînd descoperi ce puțin contează banii și ce mult contează rugăciunea inimii, care poate fi la fel de bine și randi - visător și șuie paparude - pentru inimi și alea clasice gen tatăl nostru sau orice altceva adevărat! Te simți altfel! Vezi schimbarea care se petrece în timp real jurul tău pentru că tu te-ai schimbat!
E atît de simplu!
Toderel Adrian-Aurel a zis
Cît despre Johannis din start nu mi-am făcut iluzii, știam că aleg răul cel mai mic pentru că dacă n-ar fi fost campania electorală catastrofală a PSD-ului l-aș fi ales pe Ponta cu tot cu doctoratul ăla făcut pe genunchi în stil modern, fast and furious mioritic. Sunt sibian și stiu despre ce vorbesc vizavi de luptătorul teutonic.
Așa că ce am sperat că ar putea fi făcut în aceste condiții s-a îndeplinit deja. Votul prin corespondență în varianta cea mai prost posibilă, tot pe hîrtie și cu scrisorele ca în caragiale, că mai mult n-avem ce le cere politicienilor de azi s-a bifat. Restul schimbărilor necesare după alegerile parlamentare din 2016, n-avem ce cere mai mult de la ei, inclusiv johannis, ar fi inutil.
icealinutza a zis
Nu vreau să-i iau apărarea Președintelui Iohannis însă consider că trebuie să te documentezi mai bine în privința pârghilor pe care acesta le are în a promulga sau nu o lege (reîntoarcere la parlament o singură dată si contestare la Curtea Constituțională). Nu mai zic de faptul că domnia sa nu poate efectiv amâna aplicarea unei legi pentru un an! Vinovații în cazurile enumerate de tine sunt alti! Vina Președintelui este că nu s-a pronunțat public vizavi de aceste aberati. Despre prestația jalnică de până acum a domniei sale în calitate de președinte sunt însă întrutotul de acord cu tine și aș putea să scriu romane pe această temă!
Bobses a zis
Păi vezi? Tace și face jocul celorlalți. Iar prin faptul că a promulgat instantaneu legea pensiilor speciale a decăzut enorm în ochii oamenilor.
Nu vreau să amintesc ce făcea Băsescu când nu-i convenea o lege... Din păcate, Băse a ajuns acum umbra celui ce-a fost.
icealinutza a zis
Mai întâi voi face câteva corecturi la răspunsul meu: "alții" și nu "alți", "aberații" și nu "aberați", "întru totul" și nu "întrutotul"!
Așa zisa lege a "pensiilor speciale pentru parlamentari" a fost reîntoarsă o dată la parlament. Nu mai avea ce să-i mai facă decât să o conteste la Curtea Constituțională! In plus cum ai vrea să critice astfel de legi când domnia sa a fost primul de acord să i se mărească "salariul"??? Nu sunt demagog și nu spun că "salariile demnitarilor" reflectă statutul social pe care îl au dar hai să facem o lege unitară pentru toate categoriile iar ca demnitari să avem bunulsimț și să asteptăm ca "meritele noastre" să fie recunoscute odată cu a celorlalte categorii! Dar așa e Românica, mai întâi dreptate pentru lei și apoi dac-o mai rămâne ceva și pentru căței!
In ceea cel privește pe Băsescu, scuze dar nu pot să-i aprob modul în care a condus. N-a făcut decât să ne învrăjbească unii contra altora, să siluiască Constituția după cum a vrut mușchii lui și să protejeze o întreagă șleathă de lichele care acum dau cu subsemnatul la DNA!!!
Bobses a zis
Doamne ferește, nici eu nu-l aprob în totalitate pe Băse. Dar trebuie să recunoaștem că este cu mult deasupra unuia ca Iohannis.
R. Daneel Olivaw a zis
"singurul scop al lansării sale a fost să inducă în mintea mediocrilor".... 30 de mii de mediocri la un loc sunt cam multi! Multi dar prosti...
Marius a zis
Eu mi-am luat-o la vot. Si nu neaparat ca era papusarul mai bun, ci pentru ca ceilalti si-au facut singuri anticampanie. Apoi, usor, usor am vazut ce le poate pielea si astora.
Iar faptul ca au iesit oamenii in strada... a fost din cauza unei emotii, o tragedie. Dar cand ii vezi ca isi dau pensii, ca isi dau legi doar pentru ei... e clar ca nu s-a schimbat nimic.
Bobses a zis
Și nici nu se va schimba nimic mult timp de acum încolo: atâta vreme cât rămân aceiași oameni și plozii lor în toate structurile, vom trăi în aceeași cloacă spoită.