Am citit la Răzvan despre un serviciu cloud de care n-am mai auzit: Degoo. OK, oferă un spațiu de stocare de 100 GB gratuit, iar dacă vă faceți cont prin link-ul meu de afiliat mai primiți încă 3 GB: cont Degoo aici.
Pot fi obținuți până la 500 GB prin crearea conturilor pe bază de link referral.
Ce oferă Degoo?
Are aplicații pentru Android, iOS, Windows și OS X. Atât. Nu are aplicație pentru Linux, așa că mi-e greu s-o recomad cuiva. Dar, deoarece vine cu 100 GB gratuiți, este peste Google Drive (nici ei n-au aplicație oficială pentru Linux), care oferă doar 15 GB.
Am făcut un test de viteză: un fișier arhivă .zip de 1,9 GB a fost urcat pe Degoo în 5'44" (cu tot cu vreo 40-45 secunde procesare după upload, fără de care nu poți accesa fișierul). Același fișier l-am urcat pe Digi Storage în doar 1'22", putând fi accesat imediat după finalizarea upload-ului. Nu mai este nevoie de cuvinte pentru a desemna câștigătorul.
Degoo și cloud computing-ul
O chestie interesantă: share-urirea procesorului după instalarea aplicației Degoo (repet, doar pe Android, iOS, Windows și OS X, care nu prezintă interes pentru mine). Computerul pe care este instalată aplicația face parte dintr-o rețea care oferă o anumită putere de calcul, bazată pe totalitatea procesoarelor sistemelor componente, folosită pentru a procesa/calcula diverse chestii (așa-numitul cloud computing). Puterea procesorului computerului care a ales share-uirea procesorului este folosită doar în momentul în care procesorul nu este folosit de utilizatorul de drept (de exemplu, atunci când computerul este deschis, conectat la internet și nefolosit de nimeni). Degoo folosește această opțiune pentru exploatarea unor scripturi pentru obținere de monedă digitală - de exemplu, Litecoins.
Activarea opțiunii share unused processor vă oferă încă ceva spațiu gratuit în cloud-ul Degoo.
Aș folosi Degoo doar în cazul în care vreau să pun la dispoziția cuiva anumite fișiere mai puțin ortodoxe, fără să-mi pese dacă ulterior contul îmi este închis. Nu mi-aș pune fotografiile și fișierele sensibile aici. Ați auzit de faptul că Dropbox închide conturile în care aveți cărți electronice fără licență? Dacă până și Dropbox se pretează la așa ceva, e nasol. Aveți grijă unde vă țineți fișierele și de conturile voastre cloud!
Reamintesc o mai veche comparație a unor servicii cloud: Google Drive, Dropbox, OneDrive și Digi Storage.
Digi Storage se menține în topul serviciilor cloud din România. Nu este nimic în acest moment care ar putea să-l detroneze.
Dorin a zis
Un review legat de open365.io ar fi interesant :). Arata super promitator
Bobses a zis
Am scris despre open365.io aici:
http://www.bobses.eu/2016/04/25/open365-a-inceput-lupta-cu-microsoft-si-google/
Cătălin a zis
Eu folosesc Hubic de ceva vreme, nu doar pentru că este un serviciu oferit de către OVH, care este cel mai mare provider de servere din Franța, ci pentru că oferă gratuit 30 GB + 20 din referali. Am scris despre el aici.. dacă vrei mai multe detalii, îl recomand, și merge și pe Linux. Degoo ăsta l-am testat și eu vreo săptămână, apoi nu mi-a mai plăcut și am rămas la Hubic.
Bobses a zis
Hubic? N-am auzit de el... Înseamnă că trebuie neapărat să văd cu ce se mănâncă. 🙂
Ice Alinutza a zis
Un alt serviciu cloud dar care are un trecut puțin mai zbuciumat 🙂 este și https://mega.nz oferit de Mega Limited (NZ) și care oferă 50 GB spațiu gratuit, criptare date și opțiuni de sincronizare și folosire și sub sistemele de operare linux. Personal îl folosesc și mi se pare destul de bun ca alternativă.
Ca o paranteză: termenii "link" și "site" au fost adoptați de DEX 2009 și în consecință cred că se poate scrie, fără a greși, "linkul" sau "site-uri"... ceva lămuriri se pot găsi aici: http://www.ziarulmetropolis.ro/site-ul-ori-siteul-site-uri-ori-siteuri/.
Bobses a zis
Iar s-a dus în Spam mesajul tău... din cauza celor 2 linkuri 🙂 postate.
Da, Mega oferă 50 GB gratuit. Am și eu cont acolo din primele lui zile, dar nu îl folosesc prea des. Nu cred că prezintă foarte mare încredere, având în vedere că proprietarul său, Kim Dotcom, e asaltat de FBI și alte servicii asemănătoare.
doando a zis
Alinuță, Alinuță, în limba română, există DIACRITICE (dacă n-ai aflat pînă acum!!!!). Cît despre link-ul (scris așa și numai așa!!!) la care faci trimitere, este de-o totală stupiditate - ăla nu-i un ziar "cultural", că se revoltă-n ceruri marii oameni de CULTURĂ ai României!!! În limba română, există scrierea fonetică - SAIT și SAITUL (citit ca atare!!), nu "site" și "site-ul". Există SIT ARHEOLOGIC (cu originea în fr. "site" - loc, peisaj). Toate explicațiile din pomenitul articol sînt niște bazaconii englezofile stupide care n-au nici o legătură cu regulile gramaticii LIMBII ROMÂNE CORECTE. Trimiterea, de către duduia... bioterapeută, la tot felul de documente "online" e altă stupiditate - acolo, "online", își exprimă punctul de vedere și gîndacii de bucătărie!! Dacă vor!!! NU SÎNT DOCUMENTE EMISE DE FORURI COMPETENTE - ACADEMIA ROMÂNĂ sau INSTITUTUL DE LINGVISTICĂ. E-adevărat că și școala de azi e-o bășcălie, cu profesori de... bășcălie!!!! Iar MEDIA pune coliva la catafalc!!!!!
Ice Alinutza a zis
De "diacritice" am aflat din moment ce le folosesc! 🙂 In plus nu vorbesc "după ureche" așa cum se pare că o faci tu! 🙂 Dacă ești așa de "deștept" îți mai pun la dispoziție un link care probabil te va lumina (are trimiteri către mai multe dicționare ce reglementează scrierea în limba română, inclusiv către DOOM 2005 - poate ai auzit de el): https://dexonline.ro/definitie/sait
Vezi că Academia Română a recomandat scrierea "corectă" cu "î" din "a" în anumite situații dacă nu ai aflat încă!
Dar de făcut bășcălie e ușor când nu există argumente! 🙁
Ice Alinutza a zis
Numai "bunăciuni" aduci în atenția cititorilor! 🙂
O primă întrebare: este posibil să folosesc pentru upload / download o mașină virtuală (personal prefer VirtualBox) pe care am instalat un Windows ce urmează a accesa acest serviciu? Pentru că nu mă interesează neapărat viteza de transfer (cred că pot face acest lucru și în momentele în care nu utilizez calculatorul pentru pachete de date mai mari) propunerea ta mi se pare foarte interesantă ca soluție alternativă de backup! După cum bine știi, backup-ul se face în mai multe locuri (din ce am citit cel puțin 3 dar fiecare cum vrea până la urmă) așa că acest serviciu, personal, îl consider foarte util.
In altă ordine de idei, cum poate, spre exemplu, DropBox să-mi vadă o arhivă parolată care conține fișiere nelicențiate? Au vreun serviciu de decriptare?
In ceea ce privește Digi Storage ai perfectă dreptate, și mie mi se pare o soluție foarte bună însă eu am oarece venituri dar sunt categorii (elevi, studenți, alți utilizatori casnici etc.) care apreciază mai mult ceva "gratuit" pentru stocare, de genul serviciului pe care tocmai l-ai prezentat!
Mulțumesc pentru informare!
Bobses a zis
1. Da, nu văd de ce nu ai putea folosi pentru upload orice sistem de operare instalat într-o mașină virtuală, atât timp cât e configurată să acceseze internetul. Da, în 3 locuri e recomandat să faci backup-ul - eu nu-l fac în 3, dar așa recomand tuturor. :))
2. Cred că cel căruia i s-a șters folderul cu cărți nelicențiate nu folosea criptarea, ci avea o structură arborescentă clasică, gen Cărți --> Autor --> carte, pentru a fi mai ușoară filtrarea după numele cărții sau după autor.
Probabil ai fi mai în siguranță cu o arhivă criptată în Dropbox, dar ce te faci când vrei să cauți și să citești o carte? Trebuie să descarci toată arhiva, s-o decriptezi, să cauți cartea respectivă, să rearhivezi, să recriptezi și s-o urci din nou în Dropbox. E prea mult... 🙂
De aceea recomand Digi Storage. 😉
Da, cei peste 100 GB gratuiți de la Degoo pot reprezenta o mană cerească pentru mulți. 🙂
Și... cu plăcere. 😉