Atelier Digital Google - prezentare offline
După cum am spus într-un articol precedent, azi am fost la cursul offline al Atelierului Digital Google desfășurat la Iași cu ocazia desfășurării Târgului de Cariere.
Oamenii au fost profi: au trimis dis de dimineață un email de reamintire a evenimentului, dar și un SMS cu câteva ore înainte.
Prezentarea Atelierului Digital Google a fost susținută de Elena Dobre, specialist în marketing online ș.a.m.d. Conform spuselor ei, a lucrat 3 ani și la Google Ireland.
Evenimentul în sine a început cu 10 minute întârziere. Încă cel puțin 10 minute a durat prezentarea personală a speaker-ului.
În prima parte s-au prezentat banalități pe care orice internaut ar trebui să le știe: ce este online-ul, cum este structurat, de ce e bine ca o afacere să aibă un site, despre rezultatele căutărilor organice și cele plătite, etc. Chestii pentru novici, dar era de așteptat să fie așa, din moment ce seminarul are ca țintă trezirea interesului pentru online în general și pentru instrumentele Google în special.
Pauza a durat 15 minute (cam mult, după părerea mea, dar trebuia să treacă într-un fel timpul, nu?).
Partea a doua a atins lucruri mai interesante: două cuvinte despre afiliere, promovarea website-ului, analizarea traficului prin intermediul instrumentelor Google. Nu s-a intrat în amănunte sau în interpretarea punct cu punct a datelor din capturile de ecran prezentate (că tot aveau un laptop și videoproiector, cred că ar fi fost mai ok să prezinte date în timp real dintr-un cont analizat: conectarea la Google Analytics și vizualizarea live a ceea ce se întâmplă pe un anumit site). Doar generalități despre ceea ce se poate face și ce ar trebui să se urmărească.
Nu s-a amintit deloc despre Google Webmasters Tools, cunoscut acum ca Google Search Console - mie mi se pare un instrument fantastic: cuvinte cheie, sitemaps, câte click-uri s-au dat pe site-ul tău raportat la numărul de afișări, etc.
Fix la 18:00 s-a încheiat evenimentul. Cred că au fost peste 100 (150?) de participanți de diferite vârste.
Una peste alta, nu-mi pare rău că am participat, dar sunt convins că s-ar fi putut atinge mai multe teme dacă s-ar fi respectat programul și dacă s-ar fi scurtat prezentarea de început și dacă s-ar fi renunțat la cele câteva joculețe de antrenare a publicului de care am uitat să amintesc (o jucărie de pluș aruncată aiurea prin sală, iar cine o prindea trebuia să spună un element din cele discutate anterior - infantil, după părerea mea).
Cursul offline al Atelierului Digital Google e minunat pentru a determina oamenii să înceapă cursul online (am parcurs până acum 6 module din 23) - am fost surprins că s-a pomenit foarte puțin de cursul online, deși ar fi trebuit, după părerea mea, ca adresa web să stea în permanență într-un colț al ecranului - la urma urmei, nu de asta s-a făcut această popularizare?
Următoarea ediție a Atelierului Digital Google la Iași va avea loc pe 19 octombrie la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iași - înscrieri aici (în acest moment mai sunt 104 locuri disponibile)
Cele 23 de module ale cursului online Atelier Digital Google pot fi urmate după ce vă faceți cont aici - am fost foate dezamăgit când am văzut că, cel puțin în primele 2-3 module, cei care au tradus în română au grave probleme cu numărul de i-uri de la finalul cuvintelor...
Dă-ți cu părerea